Een nieuw seizoen Gilmore Girls is nog totaal niet zeker

Veronica Superguide logo
Een nieuw seizoen Gilmore Girls is nog totaal niet zeker

Een nieuw seizoen Gilmore Girls is nog totaal niet zeker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Juich niet te vroeg, liefhebbers van Gilmore Girls. Die tweede reeks afleveringen op Netflix staat op losse schroeven. De aanstichters: Lauren Graham en Alexis Bledel zelf.

Gilmore Girls

De komst van Gilmore Girls: A Year In The Life naar Netflix was een cadeautje voor alle dames (en in mindere mate tevens heren) die verslaafd waren aan de originele serie. Of de revival inhoudelijk sterk was of niet, daar zijn de meningen over verdeeld, maar er lijken nog steeds genoeg kijkers met het credo ‘meer, meer, meer’. En dan komen ook bij de makers de dollartekens in de ogen.

Ted Sarandos

Is er bij kijkers genoeg animo voor meer afleveringen, dan is dat bij de producenten meestal ook zo. Netflix’ directeur content Ted Sarandos sprak vorig jaar de hoop al uit voor een nieuw seizoen. “We vonden het succes van de show geweldig en fans vonden het goed uitgevoerd: het pakte uit zoals ze hadden verwacht.” Hij voegde hieraan toe dat de bedenkers net zo enthousiast waren en dat er gepraat werd over nog meer afleveringen.

Niet zeker

Natuurlijk werd er ook op internet op los gespeculeerd over een revival 2.0. Maar, zo vertelden Lauren Graham en Alexis Bledel, gisteren op een evenement van Deadline, ze zijn niet benaderd. “Ik weet niet of we nog meer met het verhaal moeten doen. Ik wil niet het gevoel hebben dat we te lang doorgaan”, aldus Graham. Bledel is iets optimistischer en zegt dat het allemaal aankomt om het verhaal wat ze gaan vertellen. De ‘Girls’ zijn het er duidelijk over eens dat het script wel heel goed moet zijn, om er nog een paar afleveringen aan vast te plakken. 

A Year In The Life

Tegelijkertijd vragen wij ons af: kunnen de hoofdrolspeelsters zelf leven met de enorme cliffhanger waarmee de revival afsloot? A Year In The Life verscheen vorig jaar op Netflix. In vier afleveringen volgden we de levens van Lorelai en Rory jaren nadat we ze voor het laatst zagen in de succesvolle serie. Zowel de revival als de zeven seizoenen van het origineel zijn te vinden op Netflix.

Lees verder