Een kijkje achter de schermen bij Sense8 in Nederland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Een kijkje achter de schermen bij Sense8 in Nederland

Een kijkje achter de schermen bij Sense8 in Nederland

|
|

Laatste update:

De helden van Sense8 reizen dit seizoen af naar ons kikkerlandje en dus was de cast vorig jaar aanwezig om opnames te maken. Netflix biedt nu een unieke kijk achter de schermen.

Amsterdam

Onder leiding van regisseur Lilly Wachowski ging de cast langs De Wallen, Het Rijksmuseum en poptempel Paradiso. Uiteraard was iedereen - op z’n Amerikaans - lovend over onze hoofdstad. Sense8 is een serie die progressieve onderwerpen aankaart, dus het is geen toeval dat Nederland een bijrol heeft in seizoen 2 van de serie. Kijk de video hieronder.

Sensates

Sense8 gaat over een groep mensen die op sensorische wijze met elkaar gelinkt zijn. Deze zogenaamde ‘sensates’ kwamen er in het eerste seizoen achter dat ze met elkaar in verbinding staan en leerden ze hun krachten gebruiken. In seizoen 2 wordt de groep nog steeds opgejaagd door bad guy Whispers en zijn kwaadaardige organisatie BPO.  

Wachowski's

De serie is op poten gezet door de zusjes (voorheen broertjes) Wachowski. Ze zijn naast The Matrix ook verantwoordelijk voor V For Vendetta, Cloud Atlas, Speed Racer en Jupiter Ascending. Sense8 is nog niet vernieuwd voor een derde seizoen, maar dat lijkt op dit punt onvermijdelijk: een groot deel van de cast heeft al getekend voor een vervolg.

Lees verder