Edward Norton Tourette Motherless Brooklyn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edward Norton Tourette Motherless Brooklyn

Edward Norton heeft Gilles de la Tourette in trailer voor Motherless Brooklyn

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Geloof het of niet, maar ondanks tal van toprollen heeft Edward Norton dus nog nooit een Oscar gewonnen. Potverdomme nog aan toe! Ook al is hij al wel driemaal genomineerd (voor Primal Fear, American History X en Birdman) toch staat op de schoorsteenmantel bij huize Norton nog steeds een lege plek waar een gouden beeldje hoort te staan. Wel verdorie! Misschien komt daar verandering in met het door hemzelfde geregisseerde Motherless Brooklyn. Hierin speelt Ed iemand met het syndroom van Gilles de la Tourette. En grote acteurs die personages met een aandoening spelen zijn natuurlijk immers op en top “Oscar Bait”. Hier is de eerste trailer.

Detective met het syndroom van Gilles de la Tourette

In Motherless Brooklyn speelt Edward de rol van Lionel Essrog, een detective met het syndroom van Gilles de la Tourette. Ook al kan dat behoorlijk lastig zijn als je als speurneus iemand stilletjes moet achtervolgen, toch krijgt hij een baan aangeboden op het detectivebureau van de ervaren Frank Minna (Bruce Willis). Als die vermoord wordt, gaat Lionel op onderzoek uit.

Topcast

Northon heeft voor deze noir misdaadfilm een cast om zich heen verzameld waar je u tegen zegt: naast Bruce Willis doen ook Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bobby Cannavale en Michael K. “Omar uit The Wire” Williams allemaal mee. Sodeju! Motherless Brooklyn gaat 5 december in première. We zijn benieuwd of bioscopen het ook bij deze film in hun hoofd durven te halen om bezoekers met Gilles de la Tourette te weren.

Lees verder