Jan Smit, Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Smit, Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley

Presentatoren Songfestival hebben muzikale verrassing in de finale

|
|

Laatste update:

De tweede halve finale van het Songfestival vond nog geen 24 uur geleden plaats, maar nu al zijn de presentatoren en kandidaten hard aan het repeteren voor de grote finale. We weten inmiddels wat die eerste gaan dragen en er is meer verrassends... 

Vannacht onthulde de organisatie al de startvolgorde, maar langzaam wordt de volledige planning van de finale bekend.

Jurkenparade

Maar laten we met het begin beginnen: wat trekken ze aan? Jan Smit hijst zich natuurlijk als enige man tussen al die vrouwen in een strak pak, maar het zijn de dames die de ogen strelen. Edsilia pakt de shine in een blauwe jurk van Tess van Zalinge, beauty-icon Nikkie kiest voor een paarse jurk van Edwin Oudshoorn en Chantal gaat in het goud met een jurk van David Laport.

Zie hieronder de prachtige looks van Edsilia en Chantal. De jurk van Nikkie zie je bovenaan!

"She's got it"

Als dit niet al genoeg reden geeft om op te vallen, laten drie van de vier presentatoren ook muzikaal van zich horen. Nikkie slaat deze ronde even over, maar Jan, Edsilia en Chantal wagen zich tijdens de vlaggenparade aan een speciaal bewerkte versie Venus van Shocking Blue. De remix is gemaakt door de pas 16-jarige Pieter Gabriël samen met director Eric van Tijn.

En ach ja, veel slechter dan bepaalde optredens gaat dat niet worden. Beluister hieronder alvast een stukje!

Repetitie Jeangu Macrooy

Na de opening en 22 andere acts is het zowel vanavond voor de jury als morgenavond tijd voor onze eigen Jeangu Macrooy. Als we de aanwezige pers mogen geloven, is hij er klaar voor. "Na Azerbeidzjan en Noorwegen een prima repetitie voor Jeangu Macrooy. Als hij vanavond en morgen het ook zo brengt dan is er het maximale uitgehaald", schrijft Songfestivalweblog. We kunnen het alleen maar hopen!

Het Songfestival is aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder