Echte clowns niet blij met It-trailer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Echte clowns niet blij met It-trailer

Echte clowns niet blij met It-trailer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De trailer van It verbrak vorige maand alle records, maar niet is iedereen is blij met het succes van deze horrorkraker!

De trailer van It werd vorige maand niet minder dan 197 miljoen keer bekeken… in 24 uur! Je hoeft dus geen helderziende te zijn om te stellen dat mensen uitkijken naar deze Stephen King-verfilming. Maar er is een beroepsgroep die helemaal niet zit te wachten op It: professionele clowns!

Nachtmerries

In Mel Magazine zeggen verschillende clowns dat zij vrezen voor imagoschade. Volgens hen worden clowns door films als It niet langer gezien als vrolijke kindervrienden, maar als bron van angsten en nachtmerries. Clown Nick Kane vertelt dat hij al minder bezoekers trekt op zijn website sinds het uitkomen van de trailer: “Het verpest ons vak. We hebben net dat gedoe met die horrorclowns op YouTube achter de rug en nu begint het weer van voor af aan.”

Uitstervend beroep

Ook zou volgens hen het aantal mensen dat clown wil worden verder afnemen. Clown Guilford ‘Gilly’ Adams: “Het is een uitstervend beroep. We moeten ploeteren voor ons geld en accepteren dat we in een wereld leven waarin het cool is om clowns te haten. Het enige dat lager op de ladder staat zijn mimespelers.”

It draait vanaf 7 september in de Nederlandse bioscopen!

Lees verder