Duncan Laurence Tel Aviv

Veronica Superguide logo
Duncan Laurence Tel Aviv

Duncan Laurence oefent voor ‘t eerst op Songfestival-podium

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Vandaag rond de klok van 14:00 uur stapt Duncan Laurence het podium in Tel Aviv op voor z’n eerste Songfestival-repetitie. De Nederlandse delegatie krijgt dan een half uur de tijd om het optreden te oefenen en om te bepalen hoe ze het in beeld brengen tijdens de liveshow. Het is ook de eerste keer dat het publiek en de pers Duncan Laurence in volle Songfestival-mode zien optreden. Tot nog toe is AVROTROS supergeheimzinnig over de presentatie.

Donderdag 16 mei is het zover, dan treedt Duncan Laurence op in de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. De verwachtingen zijn hoog want de Nederlandse inzending staat al maanden op nummer 1 bij de wedkantoren. Gaan we eindelijk na 2.349.502 jaar het Songfestival weer winnen?

Hoe wordt het Duncan Laurence optreden?

Duncan’s gouden keeltje is natuurlijk belangrijk maar minstens zo belangrijk is dat ‘Arcade’ goed in beeld wordt gebracht en een gelikte presentatie heeft. AVROTROS doet geheimzinnig daarover, dus vandaag krijgen we hopelijk het eerste tipje van de sluier gelicht. Worden het extra dansers? Een lasershow met vuurwerk? Een chimpansee op een eenwieler?!

Net als voorgaande jaren zijn de Belgen Hans Pannecoucke en Ignace D'Haese verantwoordelijk voor de regie en het licht. Samen met Duncan hebben ze een paar dagen de tijd om het optreden tot in de puntjes uit te werken. Zaterdag is de tweede repetitieronde en zondag wordt het Songfestival officieel geopend in Tel Aviv. De eerste liveshow is dan dinsdag 14 mei maar Duncan Laurence treedt pas op tijdens de tweede liveshow, donderdag 16 mei.

Twelve Points go to the Netherlands?

Als Duncan Laurence de finale haalt, treedt hij zaterdagavond 18 mei opnieuw op en krijgen we te horen hoe vaak hij “douze points” van de andere landen krijgt. Weten trouwens wel al dat Duncan zijn hit prima live kan zingen, check deze beelden maar!

Lees verder