Duncan Laurence

Veronica Superguide logo
Duncan Laurence

Huh? Duncan Laurence had meer punten moeten krijgen op het Songfestival

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

De organisatie achter het Eurovisie Songfestival, EBU, heeft een nieuwe eindstand naar buiten gebracht waarin Duncan Laurence nóg meer punten krijgt. Huh, hoe kan dat nou weer? Nou het blijkt dat Wit-Rusland de verkeerde punten heeft doorgegeven tijdens de finale! Daardoor krijgt onze Duncan nu 6 punten meer en staat hij met 498 punten op eenzame hoogte.

De fuck-up gebeurde al tijdens de halve finale toen Wit-Rusland per ongeluk zijn punten te vroeg openbaar maakte. De Eurovision organisatie besloot toen de punten van het land te vervangen voor een gemiddelde ten opzichte van de andere landen.

12 punten naar Israël

Maar ook dat ging fout tijdens de finale. De vertegenwoordiger van Wit-Rusland noemde de punten in de verkeerde volgorde en zo kregen sommige landen te veel en andere landen te weinig! De 12 punten hadden eigenlijk naar Malta moeten gaan maar werden uitgedeeld aan Israël.

Zweden stijgt en Duncan Laurence blijft nummer 1

Gelukkig is de schade beperkt en blijft de Top 4 onveranderd. Wel heeft Zweden nu een vijfde plaats veroverd en zakt Noorwegen naar plaatsje 6. Ha! Wist je nog toen we bang waren dat Zweden zou winnen? Good times…

Natuurlijk betreurt de EBU de fuck-up en gaan ze de puntentelling aanpassen zodat de fout niet meer gemaakt kan worden. Joepie! Weer een andere puntentelling!

Eurovision 2020 lekker in Nederland

Duncan Laurence won het Songfestival 18 mei voor Nederland, waardoor wij volgend jaar voor het eerst in bijna een halve eeuw Eurovision weer mogen organiseren. De strijd om wie presenteert is al losgebarsten in Hilversum. Zo wil Wendy van Dijk graag weer met Martijn Krabbé een duo vormen en Albert Verlinde heeft daar een gepeperde mening over.

Lees verder