Dries Roelvink en Martien Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dries Roelvink en Martien Meiland

Dries Roelvink haalt uit naar Martien Meiland: 'Vermoeiend'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gezeik! Volkszanger Dries Roelvink hakt flink in op SBS6's kijkcijferkanon Martien Meiland, of 'Martin', zoals een hele slechte fan 'm onlangs noemde. "Ik heb niet het gevoel dat ik naar iemand kijk die echt is", sneert Dries in weekblad Story.

"Het lijkt me namelijk heel vermoeiend om de hele dag zo te zijn zoals hij televisie overkomt", zucht de zanger, die eerder zelf ook een Meiland-achtige BN'er was met een eigen realityprogramma. Hij weet dat Meiland-fans 'm zulke uitspraken niet in dank afnemen. "Maar dat is dan maar zo."

Dries vindt Martien nep

Dries twijfelde eerder nog aan de 'echtheid' van Martien, maar die twijfel is zoals je merkt als sneeuw voor de zon verdwenen. "Kijk, als de camera’s op mij gericht staan, zet ik ook altijd een beetje de artiest Dries aan, maar die verschilt niet veel van hoe ik in het dagelijks leven ben. Van mijn zoon Dave durf ik zelfs te zeggen dat hij altijd dezelfde is. Hij doet zich nooit anders voor. Daar heb ik bewondering voor. Maar bij Martien weet ik dat niet."

Effe Geen Meiland Te Makken

Martien en de andere Meilandjes maken binnenkort een nieuwe versie van het armoede-programma Effe Geen Cent Te Makken: Chateau Bijstand, waar nu al veel ophef omheen zweeft. Dries en de andere Roelvinkjes maakten dit programma in 2018 voor SBS6. Hij denkt dat Martien effe moet minderen met de dure flessen wijn; hij heeft ook geen andere keuze want in het programma is het natuurlijk de bedoeling dat je op bijstandsniveau leeft. "Daar zal Martien rekening mee moeten houden. Je kan het je ook niet veroorloven om een dag net iets meer geld uit te geven, want dan heb je aan het eind van de week gewoon en tekort."

Chateau Bijstand is vanaf 28 februari elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder