Dream School, Sawant

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dream School, Sawant

Dream School-kijkers leven mee met scholier Sawant

|
|

Laatste update:

Het populaire NTR-programma Dream School keerde vanavond terug voor alweer het vijfde seizoen. Ook dit jaar proberen bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde - ondanks de coronaregels - de probleemjongeren zo goed mogelijk te helpen. 

En met name één van die jongeren heeft nu al de harten van de kijkers veroverd.

Op het juiste pad

Dream School volgt tien jongeren die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs. Met de hulp van Lucia Rijker, rector Eric van 't Zelfde en tal van gastdocenten als dit jaar 'Caveman' Patrick van The Rotterdam Project, Chatilla van Grinsven en Juvat Westendorp proberen ze deze scholieren weer een doel te geven in hun leven. Anders dan normaal mogen de leerlingen vanwege corona dit jaar niet naar huis. Ze blijven twee weken lang intern, op een locatie in de Brabantse natuur.

Crematie

Eén van die leerlingen is de 19-jarige Sawant, die iets later aankwam dan de rest. Dat had echter een duidelijke reden: zijn pleegvader is namelijk na een lang ziekbed overleden en de dag voor zijn deelname was de crematie. "Hij was al heel lang ziek, alleen sinds december wisten we dat hij uitbehandeld was. Toen gaf de dokter hem drie maanden, dus we wisten dat het vanaf maart spannend zou worden. Ik had alleen nooit verwacht dat het zo snel zou gaan", begint hij.

Motivatie om deel te nemen

Ondanks zijn heftige verlies twijfelde Sawant geen moment. "Ik heb hem nog kunnen spreken voordat hij overleed en toen hebben het er nog over gehad. Hij wilde dat ik dit deed, en goed deed", vertelt hij openhartig. "Dat geeft mij juist de motivatie om wel naar Dream School te gaan. In plaats van thuisblijven, in bed liggen en wiet roken." Bekijk hier zijn volledige introductie.

'Respect' 

De kijkers leefden nu al met hem mee. "Sawant ziet er toch uit als een hele lieve jongen. De sparkle zit nog steeds in zijn ogen", klinkt het op Twitter. Lees hieronder meer reacties!

Dream School is iedere maandag om 21.15 uur te zien op NPO2. Bekijk hier de eerste aflevering terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder