Dramaserie Queer Amsterdam maakt korte metten met traditioneel hokjesdenken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dramaserie Queer Amsterdam maakt korte metten met traditioneel hokjesdenken

Dramaserie Queer Amsterdam maakt korte metten met traditioneel hokjesdenken

|
|

Laatste update:

Hetero’s, homo’s, mannen, vrouwen, transgenders, biseksuelen: allemaal worden ze in hokjes geplaatst. Deze lijken de wereld overzichtelijker te maken, maar laten vooral ook zien hoe het níet zit. De online dramaserie Queer Amsterdam van BNN pakt deze hokjesgeest aan.

Echte LHBTQ's

De dramaserie Queer Amsterdam is gemaakt door drie jonge makers die middenin de LHBTQ-gemeenschap staan: Dorien Rozing (29), Bart Peters (26) en Toby Chlosta (31). Zij willen de veelzijdigheid van de LHBTQ-gemeenschap zichtbaar maken voor een groter publiek. “We gaan verder dan een homo met een handtas en een lesbo in een tuinbroek,” zegt Rozing in gesprek met Het Parool.

"In Nederlandse films en series krijgen homo's en lesbiennes vaak een bijrol met een uitvergroot karakter. Dat is totaal niet realistisch. Wij identificeren ons alledrie als queer en in de lhbtq-gemeenschap zijn talloze verhalen die nooit worden verteld. Dus besloten we het zelf te doen."

Identiteit

In de serie wordt onder andere het verhaal verteld van Sam. Net als zij besluit als man door het leven te gaan, ontmoet ze een lesbisch meisje dat op haar valt als meisje. De makers hopen hiermee vragen op te gooien. "Wat betekent dat? Want je ziet jezelf als een jongen, maar krijg je iets met een meisje dat op meisjes valt. Dat is verwarrend. Wat blijft er dan van je identiteit over?" aldus Rozing.

De negendelige serie Queer Amsterdam is vanaf woensdag 8 februari te zien op het YouTube-kanaal van BNN!

Lees verder