Dramaserie over Fokker op komst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dramaserie over Fokker op komst

Dramaserie over Fokker op komst

|
|

Laatste update:

Avrotros en producent Topkapi TV werken aan Vliegende Hollanders, een serie over luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman. Het is de bedoeling dat regisseur Joram Lürsen (Alles is Liefde) de serie gaat regisseren; de opnames gaan op z’n vroegst eind 2018 van start. Schrijverscollectief Winchester McFly (Smeris, Van God los) is verantwoordelijk voor het scenario.

Vliegende Hollanders

Vliegende Hollanders gaat bestaan uit acht afleveringen van 50 minuten. Het project is bijna gefinancierd; de serie kreeg recent een flinke financiële injectie via de ‘cash rebate’-regeling van het Filmfonds. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken.

KLM

Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (1890-1939) en Albert Plesman (1889-1953), de eerste directeur van de KLM, worden beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse luchtvaart onlosmakelijk. Zij speelden het klaar tijdens het interbellum, terwijl de wereld op een nieuwe oorlog afstevende, de burgerluchtvaart in Nederland op te zetten.

Producent Frans van Gestel van Topkapi was onder meer (mede) verantwoordelijk voor hits als Alles is Liefde, Alles is Familie en Zwartboek. In februari komt zijn nieuwste film uit, de romantische komedie Gek van Oranje. De film volgt een groot aantal personages die worstelen met relaties en vriendschappen tijdens een WK waarin Oranje een serieuze kans op de beker maakt.

Lees verder