Drama: Derek Ogilvie zet RTL-brieven online

Veronica Superguide logo
Drama: Derek Ogilvie zet RTL-brieven online

Drama: Derek Ogilvie zet RTL-brieven online

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Derek Ogilvie heeft correspondentiebrieven en e-mails met RTL op zijn website gepubliceerd. De reden? RTL beschuldigt het zelfverklaarde medium van leugens en intimidatie.

'Leugenaar en dwaas'

Ogilvie ligt al zestien maanden met de zender in de clinch. RTL zou geld hebben achtergehouden op de ticketverkoop van zijn theatershow. “Hier wilde ik deze vreselijke situatie niet op laten uitdraaien, maar ik moet voor mijzelf en de waarheid opkomen. Als antwoord op recente onthullingen over de reden achter onze rechtszaak heeft RTL mijn eerlijkheid en integriteit in twijfel getrokken en dat is iets wat ik totaal onacceptabel vind. Het voelt alsof RTL me wil afschilderen als een leugenaar en een dwaas”, aldus Ogilvie. 

Medium-money

De Schot heeft onder andere correspondentiebrieven van zijn advocaat aan de algemeen en financieel directeur van RTL geopenbaard. Ogilvie: “[dit zijn] brieven van mijn advocaat aan de algemeen directeur en financieel directeur van RTL die bewijs leveren dat RTL toegeeft dat er grote bedragen niet werden betaald inzake mijn theatertours.”

Intimidatie

Hij ging ook in op de beschuldigingen van intimidatie: “[dit is] een e-mail die ik heb ontvangen van Sjoerd van Schooten, het hoofd van RTL Live Entertainment, nota bene een paar uur na een gezamenlijk gesprek waarin RTL claimt dat ik hem heb geïntimideerd. Zou jij deze e-mail aan iemand hebben verzonden die je een paar uur daarvoor heeft geïntimideerd?”, aldus Ogilvie.

Of Ogilvie deze rel heeft zien aankomen is nog niet bekend. Je kan de brieven hier lezen.

Lees verder