Donald Trump en Holmes & Watson de grote winnaars bij de Razzie Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Donald Trump en Holmes & Watson de grote winnaars bij de Razzie Awards

Donald Trump en Holmes & Watson de grote winnaars bij de Razzie Awards

|
|

Laatste update:

Traditiegetrouw zijn voorafgaand aan de jaarlijkse Oscaruitreiking alvast de winnaars van de Razzies bekendgemaakt. Deze tegenhangers van de Academy Awards zetten de slechtste films en acteerprestaties van het jaar in het zonnetje. De door critici met de grond gelijk gemaakte komedie Holmes & Watson was de grote winnaar van de avond met vier Awards: slechtste film, slechtste remake, slechtste regisseur én slechtste mannelijke bijrol voor John C. Reilly.

Trump Slechtste Acteur én Slechtste Duo

Holmes & Watson-hoofdrolspeler Will Ferrell was ook genomineerd voor Slechtste Acteur, maar die Razzie ging naar Donald Trump. De Amerikaanse president was op archiefmateriaal te zien in de documentaire Fahrenheit 11/9 en in de film Death of a Nation. De veelgeprezen Michael Moore-documentaire Fahrenheit 11/9 belicht de puinhopen die Trump tot dusver heeft veroorzaakt, terwijl de volledig afgebrande propaganda-film Death of a Nation de president juist helemaal ophemelt. Trump won voor zijn optredens in beide films ook de Razzie voor Slechtste Duo, voor zichzelf en zijn ‘zichzelf in stand houdende bekrompenheid’. Trump won in 1991 ook al een Razzie voor Slechtste Mannelijke Bijrol voor zijn optreden in de Bo Derek-film Ghosts can't do it.

Niet Melania maar Kellyanne Conway bekroond tot Slechtste Vrouwelijke Bijrol

First Lady Melania Trump was dit jaar ook genomineerd voor Slechtste Actrice voor Fahrenheit 11/9, maar deze Razzie ging naar Trump’s immer glashard liegende woordvoerder Kellyanne Conway, die voor dezelfde film genomineerd was.

Eerbetoon aan Burt Reynolds

Daarnaast won Melissa McCarthy de Prijs voor Slechtste Actrice voor The Happytime Murders, maar kreeg ze tegelijk ter compensatie een Razzie Redeemer Award voor haar goede rol in Can You Ever Forgive Me. Fifty Shades Freed viel nog in de prijzen met de Razzie voor Slechtste Script. Ook was er een speciaal in Memoriam voor de dit jaar overleden Burt Reynolds, die door de jaren heen aardig wat Razzie-nominaties in de wacht heeft gesleept, waarvan hij er twee heeft verzilverd.

Lees verder