‘Domme’ actie Expeditie Robinson-eilandraad: ‘Egoïstisch en onnodig’

Door Alie Sierkstra
expeditie robinsin eilandraad aflevering 11

Een Expeditie Robinson-kandidaat voelde zich zo lullig over zijn gekonkel dat hij bijna roet in de Eilandraad gooide! En dat namen zijn medekandidaten hem niet in dank af.

Geen immuniteit

Na de samensmelting zijn de kandidaten van Expeditie Robinson nóg gehaaider geworden. Zo bekonkelen Thijs Boermans, Dzifa Kusenuh, Niels Oosthoek en Niek Roozen om op Vincent Vianen te stemmen. Het plannetje van het viertal kan alleen nog in duigen vallen als Vincent immuniteit wint… Maar dat gebeurt niet! Op de hindernisbaan blijkt Niels de snelste.

Plunder

Eenmaal terug op het eiland merken de overgebleven Expeditie Robinson-kandidaten dat de zogenoemde plunder is ingezet. Dat betekent dat stemmen of immuniteit afgepakt kunnen worden. Wie o wie heeft dat gedaan? En wat is de impact tijdens de eilandraad?

Ondertussen voeren Mike Weert en Chatilla van Grinsven – die zich niets aantrekt van alle haatreacties – hun eigen strijd op afvallerseiland. Hier lees je daar meer over!

'Een beetje dom van mij'

Tijdens de eilandraad onthult Thijs dat hij de plunder heeft ingezet. Hij wil de immuniteitsmunt van Vincent plunderen… Maar die heeft helemaal geen munt! Ook horen we dat Niek Vincent heeft verteld dat zijn bondje op hem wil stemmen. "[Vincent] ziet het waarschijnlijk aankomen, dus ik wilde eigenlijk mijn excuses aanbieden (...), maar dat was een beetje dom van mij", zo verklaart Niek.

'Hoef het niet te horen, bro'

Ondanks dat Niek een aantal stemmen krijgt, is het toch Vincent die eruit vliegt. Thijs noemt Vincent een sterke speler en stelt dat het niet persoonlijk is. Tegen Niek is hij een stuk minder vriendelijk: "Zo'n actie is niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ik vind het ook hoogst onnodig voor Vinnie, die dat moet horen en voor je bondgenoten die daar naar moeten luisteren. Dat je het even weet. Kijk maar wat je ermee doet. Dat is aan jou." Wanneer het stel wegloopt, wil Niek nog wat zeggen, maar Thijs kapt hem af: “Ik hoef het niet te horen, bro.

Vincent krijgt tot slot te horen over het bestaan van afvallerseiland. En dat doet hem goed: "Het vuur gaat branden nu!

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4.