Documentaire President Obama: In His Own Words

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Documentaire President Obama: In His Own Words

Documentaire President Obama: In His Own Words

|
|

Laatste update:

Na acht jaar heeft Barack Obama het Witte Huis verlaten en plaatsgemaakt voor Donald Trump. History Channel zendt vanavond een bijzondere special uit, over en met de voormalig president van de Verenigde Staten.

President Obama: In His Own Words is een 1-op-1 interview over zijn successen, mislukkingen, uitdagingen met het congres, raciale relaties tijdens zijn ambtstermijn en het effect van opvolger Trump op zijn nalatenschap.

Obamacare & Osama bin Laden

Het interview gaat over zijn gehele periode als president en onderwerpen als Obamacare en Osama bin Laden komen uitgebreid aan bod. Naast Obama komen diverse medewerkers uit het Witte Huis aan het woord: vice-president Joe Biden, staatssecretaris John Kerry en de National Security Adviseur Susan Rice. De gesprekken zijn opgenomen zowel voor als na de overwinning van Trump.
Documentaire President Obama: In His Own Words

Eerste Afro-Amerikaanse president

In 2009 werd Barack Obama ingehuldigd als de 44e president van de Verenigde Staten. Als eerste Afro-Amerikaanse president voerde Obama campagne met de slogan ‘Change We Can Believe In’ en voor veel Amerikanen belichaamde hij de belofte van wat het betekende om een Amerikaan te zijn.

Tijdens zijn ambtstermijn werd hij echter geconfronteerd met een enorme economische crisis en werd het één van de moeilijkste jaren ooit voor het land.

Erfenis

Acht jaar later, het land bereidt zich voor op een nieuwe president, wordt zijn erfenis besproken met Obama zelf. Hoewel historici de regering-Obama de komende decennia uitgebreid zullen evalueren, is er geen krachtiger perspectief dan dat van de president zelf.

Je ziet President Obama: In His Own Words vanavond om 21.00 uur op History Channel. Je vindt deze zender bij Ziggo op kanaal 28 en bij KPN op kanaal 32.

Lees verder