Documentaire over Heath Ledger in de maak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Documentaire over Heath Ledger in de maak

Documentaire over Heath Ledger in de maak

|
|

Laatste update:

Het is al negen jaar geleden sinds Heath Ledger’s tragische dood. Spike TV zendt een documentaire uit over de overleden acteur.

Overdosis

Op 28-jarige leeftijd werd de acteur dood gevonden in zijn appartement na een overdosis medicijnen die hij op doktersvoorschrift had gekregen. Hij liet zijn ex-vrouw Michelle Williams en dochtertje Matilda achter. In mei komt Spike TV met een documentaire over Legder’s korte leven.

Legendarische Joker

De in Australië geboren Ledger brak door in 1999 met zijn rol in 10 Things I Hate About You. Daarna speelde hij in films als A Knight’s Tale, The Patriot en Brokeback Mountain. Zijn vertolking van de Joker in The Dark Knight wordt als legendarisch beschouwd. Bekijk een fragment hierboven!

Oscar-nominatie

Ledger wordt gezien als één van de beste acteurs van zijn generatie. Voor zijn rol als de homoseksuele cowboy Ennis in Brokeback Mountain werd hij genomineerd voor Beste acteur.

I Am: Heath Ledger

Zijn verhaal wordt verteld in Spike’s documentaire-reeks I Am, dat een ‘inside look’ geeft in de levens en wordt verteld door mensen die hem persoonlijk kenden. I Am: Heath Ledger wordt in mei uitgezonden op Spike TV in Amerika. Wanneer de documentaire te zien is in Nederland, is nog niet bekend.

Lees verder