Documentaire Ed Sheeran aangekocht door Apple

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Documentaire Ed Sheeran aangekocht door Apple

Documentaire Ed Sheeran aangekocht door Apple

|
|

Laatste update:

Een uniek kijkje in het leven van Ed Sheeran, dat is in een notendop het idee van de docu Songwriter. En goed nieuws: Apple heeft de exclusieve streamingrechten van de documentaire gekocht.

De docu-film is gemaakt door Murray Cummings, een neef van Sheeran. Hij begon te filmen toen de Shape Of Me-zanger nog onbekend was. "Het was voor mij een manier om beter te leren filmen en hij kon het gebruiken voor zijn MySpace en YouTube", verklaarde Murray afgelopen week tegenover Billboard. "Toen hij zijn eerste platendeal tekende, grapten we nog dat dit op een dag een grote documentaire zou worden. Het is echt begonnen als grap, maar op een gegeven moment hadden we gewoon heel veel coole beelden."

De docu ging in februari in première op het filmfestival in Berlijn en werd gisteren voor het eerst vertoond tijdens het Tribeca Film Festival in New York. Apple brengt Songwriter volgens Deadline beperkt uit in bioscopen, waarna de documentaire op de verschillende platformen van het bedrijf te zien zal zijn.

Lees verder