Doctor Doom-regisseur liet zich inspireren door Winter Soldier

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Doctor Doom-regisseur liet zich inspireren door Winter Soldier

Doctor Doom-regisseur liet zich inspireren door Winter Soldier

|
|

Laatste update:

Volgend jaar verschijnt de Doctor Doom-film in de bioscopen. Regisseur Noah Hawley licht alvast een tipje van de sluier op over deze Marvel-film!

Megalomaan

Doctor Doom is een van de populairste schurken in het Marvel-universum. Helaas heeft hij de pech de aartsvijand te zijn van de Fantastic Four. En de avonturen van dit viertal leverde op zijn zachtst gezegd niet de beste superheldenfilms op. Hoog tijd voor de megalomane superschurk om solo te gaan! Volgend jaar schittert Doom in zijn eigen film en regisseur Noah Hawley doorbrak onlangs het stilzwijgen rondom deze Marvel-titel!

Geliefd

In een interview met Observer, vertelt Hawley onder andere over zijn inspiratiebron voor de film: “Doctor Doom zal verschillende filmgenres combineren. Ik wil er niet teveel over zeggen, maar Captain America: Winter Soldier deed dat heel goed. Dat was niet alleen superheldenfilm, maar ook een spionagethriller.” Doom krijgt in ieder geval eindelijk de kans om te shinen in zijn eigen avontuur. Dit biedt de kans nieuwe verhalen te vertellen rondom dit geliefde stripfiguur. “Is hij een held? Is hij een schurk? Wat wil hij nu precies?”, plaagt Hawley.

Helaas is nog niet bekend wie in de verminkte huid zal kruipen van de Latveriaanse vorst. Voor Hawley is het trouwens niet het eerste stapje naar het Marvel-universum. Hij stond eerder als schrijver en bedenker aan de wieg van de trippy X-Men spin-off Legion!

Lees verder