DNA Onbekend, Dionne Stax

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DNA Onbekend, Dionne Stax

Ophef: DNA Onbekend onder vuur, AVROTROS ontkent manipulatie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Weekblad Party komt deze week met een bijzonder interview: een goede vriendin van Jackie, een voormalig kandidaat uit DNA Onbekend, beweert dat het beeld dat het programma schept niet helemaal de werkelijkheid is. Er zou sprake zijn van manipulatie! 

De zieke Jackie (56) nam eerder contact op met DNA Onbekend om erachter te komen wie haar biologische vader is: haar vader Demmendaal of (zoals ze in het trouwboekje las) ene Peter Sahl. Maar hoe goed de productie er op tv altijd uit ziet, zo verschrikkelijk was het in het echt. Zo verklaart een goede vriendin van Jackie (namens Jackie) nu aan weekblad Privé. Jackie zou zelf niet mogen reageren vanwege haar contract met het programma.

Bedrog

Volgens de vriendin is niet alles wat het lijkt. Zo belandt het wattenstaafje, dat gebruikt wordt om wangslijm af te nemen, direct weer in de prullenbak, lopen de productieleden met modderschoenen aan door het hele huis én ook het verrassingsmoment met presentatrice Dionne Stax, die nog over de tong ging bij Shownieuws-kijkers, blijkt drie keer te worden opgenomen. "Er is door middel van een vingerprik eerder namelijk al bloed afgenomen, iets dat in de DNA Onbekend-afleveringen nooit te zien is." 

Dionne Stax

Voor Jackie, volgens de vriendin, was de maat vol toen de makers een afspraak wilde plannen met de zoon van Peter Sahl's zus Marie, iemand met wie Jackie al eens eerder contact had gehad en die amper wat wist over zijn oom. "Ze wilden sensatie-tv maken, iets waar Jackie niet aan wenst mee te werken. Van Jackie’s man heb ik vernomen dat het gevoel bestond dat Dionne onder druk stond, want Dionne was wel erg lief en meelevend tegen Jackie. Maar Dionne probeerde haar bijvoorbeeld uit de tent te lokken, door te vragen wat er zou gebeuren als Demmendaal haar vader blijkt te zijn.”

Onbetaalde DNA-test

Toch wilde Jackie wel weten wie nu haar vader is, maar bij het ziekenhuis kwam ze erachter dat DNA Onbekend (nog) niet had betaald voor de uitslag. Toen ze dat zelf deed, kreeg ze van het ziekenhuis te horen dat ze de uitslag pas eind juni mocht ontvangen, als de opnames waren afgerond. De vraag is alleen of Jackie, die baarmoederhalskanker heeft, dat wel redt. AVROTROS, die net de rechtszaak met Rossana achter de rug heeft, ontkent dit stellig: "Jackie kan de uitslag van de DNA-test alsnog opvragen, dat hebben wij haar nooit verboden. Omdat de samenwerking tussen Jackie en de producent van DNA Onbekend is stopgezet, heeft de producent geen uitslag van de DNA-test. Mocht Jackie de uitslag willen opvragen, dan gaat het via de regels van Canisius Ziekenhuis.Voor de makers van DNA Onbekend staat zorgvuldigheid en integriteit hoog in het vaandel." Wij zijn benieuwd hoe dit afloopt!

Het nieuwe seizoen van DNA Onbekend is op 30 januari om 20:30 uur te zien op NPO 1. Het verhaal van Jackie komt er niet in voor.

Lees verder