DJ Hardwell zet carrière per direct voor onbepaalde tijd on hold

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DJ Hardwell zet carrière per direct voor onbepaalde tijd on hold

DJ Hardwell zet carrière per direct voor onbepaalde tijd on hold

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar werd de entertainmentwereld opgeschrikt door de plotselinge dood van de pas 28-jarige Zweedse dj Avicii, die zichzelf van het leven beroofde. De druk was hem teveel geworden. Het was vanmiddag voor velen dan ook even slikken toen ‘onze eigen’ dj Hardwell, Robbert van de Corput (30), bekendmaakte per direct te stoppen met optreden.

Pauze

Hardwell laat op Instagram weten voor onbepaalde tijd te stoppen met toeren. Ook brengt hij voorlopig geen nieuwe muziek meer uit. De meermaals tot beste dj ter wereld bekroonde muzikant zegt tijd voor zichzelf nodig hebben. Volgens zijn manager triggerde de dood van Avicii, zo vertelde Anna Knaup vanavon in RTL Boulevard.
DJ Hardwell zet carrière per direct voor onbepaalde tijd on hold
(Bron: Instagram)

Flashback

Veel dancefans kregen bij het zien van Hardwell’s post een regelrechte flashback. Zijn voormalige collega Avicii kondigde in 2016 aan te stoppen met optreden, maar die keuze had hij - zo bleek later - eigenlijk eerder moeten maken. Hoe gaat het nu écht met Robbert? Weet hij wel de rust te vinden die hij zo nodig blijk te hebben? En zullen we hem wel ooit nog achter de draaitafels zien staan?

’24 uur per dag Hardwell zijn is zwaar’

Robbert zegt in zijn bericht dat hij zijn hele leven droomde van het leven dat hij nu leeft. De afgelopen jaren realiseerde hij zich echter dat hij te weinig tijd voor zijn familie en vrienden heeft. "Het kost veel energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als een normaal persoon om 24 uur per dag Hardwell te zijn", aldus de dj.

"Daarom heb ik besloten om mijn agenda de komende tijd volledig leeg te maken. Geen interviews, deadlines, releasedata etc. meer. Ik heb altijd met de grote druk om kunnen gaan, maar voor nu is het te veel. Het voelt als een eindeloze rit in een achtbaan", schrijft Robbert. "Dat betekent dat ik gisteren mijn laatste optreden uit mijn toer heb gedaan op Ibiza." Hardwell doet alleen nog zijn show in de Ziggo Dome op 18 oktober voor het Amsterdam Dance Event.

Zeggen dat het even niet meer gaat, is oké

De beslissing van Hardwell komt in een periode waarin het voor dj's gelukkig steeds normaler wordt om even gas terug te nemen. Dj's worden vaak geleefd. Ze reizen de hele wereld over, draaien tot diep in de nacht hun plaatjes en moeten overdag opdraven voor interviews en het maken van nieuwe muziek. Maar de laatste jaren kwamen er meer collega's van Hardwell naar buiten met verhalen dat ze de werkdruk niet meer aan kunnen. Grote namen als Carl Cox en Deadmau5 lieten ook al eens weten dat het hun af en toe te veel werd.

Documentaires

Zo'n driekwart jaar voor de dood van de getalenteerde Avicii kwam de documentaire Avicii: True Stories uit (te bekijken op Netflix), waarin we te zien kregen hoe heftig zijn leven eraan toe ging, en ook leek hij - toen al - de grip op zijn leven af en toe kwijt te zijn. Ook over Hardwell verschenen documentaires. In de eerste van de twee, I AM Hardwell (2013), konden we eveneens zien dat het leven van een dj niet altijd over rozen gaat. 

Lees verder