Shailene Woodley, Divergent

Veronica Superguide logo
Shailene Woodley, Divergent

Divergent-actrice Shailene Woodley was heel ziek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Shailene Woodley worstelde lange tijd met haar gezondheid. Zo onthult de actrice in een openhartig interview met The New York Times.

"In het begin van mijn jaren als twintiger was ik erg ziek. Ik worstelde met een heel persoonlijke en enge fysieke situatie tijdens het filmen van de Divergent-serie", zo vertelt Shailene die ooit voor een rol slechts 350 calorieën op één dag at.

Twijfels

"Er gingen voortdurend allerlei vragen door mijn hoofd. Zou ik dit overleven? Zou ik ooit nog kunnen acteren? Zou ik m'n passie kunnen blijven uitoefenen?" zo legt ze uit. "Ik werd hier heel negatief door en dat heeft echt nog jaren een invloed gehad op mijn manier van denken." Wat ze precies had, blijft onbekend.

Keuzes maken

Shailene mag dan in zowel Divergent als The Fault in Our Stars de hoofdrol hebben gespeeld, maar door haar ziekte heeft ze ook enkele aanbiedingen voor filmrollen moeten laten schieten. "Ik moest eerst beter worden. Die rollen gingen uiteindelijk naar collega's van wie ik fan ben. Ze hebben er veel succes mee gehad", vertelt ze, maar dat kwam ook met een keerzijde. "Sommige mensen verweten mij wel dat ik 'ja' had moeten zeggen en niet ziek had moeten zijn."

Huidige situatie

Gelukkig gaat het nu beter met de actrice. "Ik heb de voorbije jaren ontzettend hard gefocust op mijn mentale gezondheid en het genezingsproces ging langzaam. Maar hierdoor sta ik nu wel stevig in mijn schoenen." En dat lijkt ons veel meer waard!

Lees verder