Dit zorgplan is veel beter (en grappiger) dan Trumpcare

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zorgplan is veel beter (en grappiger) dan Trumpcare

Dit zorgplan is veel beter (en grappiger) dan Trumpcare

|
|

Laatste update:

Comedian Jim Jefferies wordt alleen maar grappiger sinds hij zijn eigen show heeft, en zijn voorstel voor een beter zorgplan snijdt nog hout ook.

Obamacare -> Trumpcare -> Jimcare?

De lagere klassen in de VS zijn in paniek. President Trump wil van Obamacare af en heeft zijn voorstel voor een nieuw zorgplan naar de senaat gestuurd om over te stemmen. Het probleem: "Trumpcare" zou 20 miljoen Amerikanen van hun zorgverzekering beroven om in ruil daarvoor de allerrijksten nóg íéts rijker te maken. Zelfs binnen zijn Republikeinse partij reageren sommigen met afschuw op het plan, maar er is een goede kans dat het er toch van gaat komen.

Jim Jefferies, die het in zijn eigen show bijna uitsluitend op de Trumps heeft gemunt, heeft zijn eigen voorstel om de zorg in de VS te regelen: Jimcare! Zijn plan lijkt verdacht veel op de bestaande systemen in landen als Australië en Nederland, en daar doet de komiek ook niet geheimzinnig over. Hij noemt ons zorgstelsel zelfs als voorbeeld in zijn presentatie! Het fragment behandelt helaas een heel echt en heel serieus probleem, maar is voor deze zes minuten ook gewoon even ontzettend grappig.

The Jim Jefferies Show

De Australische comedian Jim Jefferies is een van de grappigste mensen op deze planeet. Hij ging al viral met zijn veelbesproken fragment over wapenwetgeving in de VS, en nog eens toen J.K. Rowling zich bemoeide met de ruzie tussen Jefferies en Piers Morgan over het omstreden inreisverbod van Donald Trump. Jim speelde in 2013-2014 al even de hoofdrol in een door hem geschreven comedyserie, maar deze lente heeft Comedy Central hem dan eindelijk gegeven waar vele fans al zo lang op wachtten: zijn eigen latenight talkshow, The Jim Jefferies Show.

Comedy Central heeft tien wekelijkse afleveringen van een half uur besteld, en op 6 juni ging de talkshow in première op de Amerikaanse versie van de comedyzender. Ook in Nederland is Comedy Central inmiddels begonnen met uitzenden, dus ook jij kunt met slechts een kleine vertraging genieten van Jims monologen én avonturen.

Lees verder