Dit zijn de winnaars van de BAFTA's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn de winnaars van de BAFTA's

Dit zijn de winnaars van de BAFTA's

|
|

Laatste update:

Wederom heeft La La Land een rits belangrijke filmprijzen in de wacht gesleept. Gisteren waren het de BAFTA’s, waarvan er vijf naar de musicalfilm gingen.

La La Land

In totaal was La La Land elf keer genomineerd. De film werd uitgeroepen tot beste film, de muziek (gecomponeerd door Justin Hurwitz) werd bekroond, de cinematografie (Linus Sandgren) en regie (Damien Chazelle) wonnen een prijs en Emma Stone verzilverde haar nominatie voor beste actrice. Haar rol in La La Land leverde haar eerder al een AACTA Award, een SAG Award en een Golden Globe op. Nu die Oscar nog.

Nog meer winnaars

Andere winnaars van de BAFTA’s waren Casey Affleck voor zijn hoofdrol in Manchester By The Sea, Dev Patel voor zijn bijrol in Lion en Viola Davis voor haar bijrol in Fences. Tom Holland kreeg een Rising Star Award. Kubo and the Two Strings werd uitgeroepen tot beste animatiefilm, Saul Fia is de beste buitenlandse film en I, Daniel Blake kreeg de BAFTA voor beste Britse film.

BAFTA's

De BAFTA’s zijn de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de Britse Film- en Televisieacademie. De awardshow wordt gezien als graadmeter van de Oscars, waarvan we over twee weken de winnaars weten. Je volgt de uitreiking van de Oscars in de nacht van 26 op 27 februari live bij Superguide en op Net5. 

Lees verder