Dit zijn de nominaties voor de 69ste Emmy’s

Veronica Superguide logo
Dit zijn de nominaties voor de 69ste Emmy’s

Dit zijn de nominaties voor de 69ste Emmy’s

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het zijn de belangrijkste tv- en serieprijzen in de VS: de Emmy Awards. De prijzen worden in september voor de 69ste keer uitgereikt. Dit zijn de genomineerden.

Westworld

Laten we beginnen met de serie die dit jaar de meeste nominaties heeft mogen ontvangen. Dat is HBO’s Westworld. Liefst 22 keer maakt de sci-fiserie kans op een beeldje. Er komt een tweede seizoen van de show, met een rol voor de Nederlandse Katja Herbers. Maar er is dit jaar nog een show die zoveel nominaties op zijn naam heeft geschreven: Saturday Night Live, waarin Alec Baldwin bijna wekelijs Donald Trump persifleert. Ook Stranger Things doet het goed met 18 nominaties.

Beste drama- en comedyserie

De belangrijkste categorie is voor de meeste mensen toch wel die van de dramaseries. De kanshebbers zijn Better Call Saul, WestWorld, This Is Us, The Handmaid’s Tale, The Crown, House of Cards en Stranger Things. In de categorie comedy maken Atlanta, Black-ish, Master of None, Modern Family, Silicon Valley, Veep en Unbreakable Kimmy Schmidt kans op een beeldje.

Beste actrices

Wat betreft de individuele prestaties van acteurs en actrices zien we heel veel bekende namen. Viola Davis (How To Get Away With Murder), Claire Foy (The Crown), Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale), Keri Russell (The Americans), Evan Rachel Wood (Westworld), Robin Wright (House of Cards) zijn genomineerd in de categorie Drama actrice. 

Beste acteurs

Bij de heren zijn het Sterling K. Brown en Milo Ventimiglia (This Is Us), Anthony Hopkins (Westworld), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Matthew Rhys (The Americans), Liev Schreiber (Ray Donovan) en Kevin Spacey (House of Cards) die een Emmy kunnen winnen voor hun hoofdrol in een dramaserie.

Bijzondere nominaties Stranger Things

Wat nog wel leuk is om te vermelden is dat rising star Millie Bobby Brown genomineerd is voor haar rol van Eleven in Stranger Things, maar dat ook de rol van Barb in diezelfde serie gewaardeerd wordt: Shannon Purser maakt kans op een beeldje in de categorie Outstanding Guest Actress.

De Emmy Awards worden op 17 september uitgereikt, gastheer van de avond is talkshowhost Stephen Colbert. Voor alle nominaties klik je hier.

Lees verder