Dit zijn de grote winnaars van de Gouden Kalveren 2016

Veronica Superguide logo
Dit zijn de grote winnaars van de Gouden Kalveren 2016

Dit zijn de grote winnaars van de Gouden Kalveren 2016

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Gouden Kalveren van 2016 zijn uitgereikt. Wij maakten een overzicht voor je met de winnaars van de meest bekende categorieën.

Beste Film

Het Gouden Kalf voor Beste Film is gewonnen door The Paradise Suite. De film won het van Beyond Sleep (Nooit Meer Slapen), De Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen en Publieke Werken.

Beste Actrice

"Yes!", was het eerste dat Hannah Hoekstra uitriep toen ze haar Kalf voor De Helleveeg in ontvangst nam. De dames die het tegen haar aflegden, waren: Anniek Pheifer (De Grote Zwaen), Rifka Lodeizen (Publieke Werken), Maartje Remmers (Stop Acting Now) en Thekla Reuten (Schone Handen).

Beste Acteur

Het Gouden Kalf voor Beste Acteur is gewonnen door Issaka Sawadogo voor The Paradise Suite. Gijs Scholten van Aschat (Publieke Werken) en zoon Reinout (Beyond Sleep) waren beiden ook genomineerd in de categorie Beste Acteur. Daarnaast maakten Fedja van Huêt (J. Kessels) en Jacob Derwig (Publieke Werken) kans op het beeldje.

Beste Regie

Het Gouden Kalf voor Beste Regie ging naar Boudewijn Koole (Beyond Sleep). Andere regisseurs die genomineerd waren in deze categorie: David Verbeek (Full Contact), Max Porcelijn (De Grote Zwaen), Ben Sombogaart (Knielen Op Een Bed Violen), Tjebbo Penning (Schone Handen)

Beste Mannelijke Bijrol

Marcel Hensema neemt een Gouden Kalf mee naar huis voor zijn rol in Knielen Op Een Bed Violen. De heren die ook kans maakten op de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol waren: Gijs Scholten van Aschat (De Helleveeg), Frank Lammers (De Helleveeg), Raymond Thiry (The Paradise Suite) en Teun Kuilboer (Schone Handen).

Beste Vrouwelijke Bijrol

Ook in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol waren een hoop grote namen genomineerd. De winnares van het beeldje is Anneke Blok. Ze wint van Gaite Jansen (Knielen Op Een Bed Violen), Monic Hendrickx (Of Ik Gek Ben), Hadewych Minis (De Helleveeg) en Cammila Siegertsz (Schone Handen).

Lees verder