Dit zijn de genomineerden voor de Golden Globes

Veronica Superguide logo
Dit zijn de genomineerden voor de Golden Globes

Dit zijn de genomineerden voor de Golden Globes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wat gaat het jaar toch snel. Voor je het weet, is het weer tijd voor de Oscars. Maar eerst de Golden Globes: dit zijn de genomineerden.

Beste films

De categorieën waarin de Golden Globes uitgereikt worden, zijn er veel. Teveel om allemaal uit te lichten, dus zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje. In de categorie Beste Dramafilm zijn de volgende titels genomineerd: Hacksaw Ridge; Hell or High Water; Lion; Manchester by the Sea en Moonlight en in de categorie Beste Comedy- of musicalfilm: 20th Century Women; Deadpool; Florence Foster Jenkins; La La Land en Sing Street. Paul Verhoeven maakt met Elle kans op een Golden Globe en neemt het in de categorie Beste Buitenlandse film op tegen Neruda, Divines, The Salesman en Toni Erdmann.

Beste Acteur

En dit zijn de namen van de mannen die in de race zijn voor de Golden Globe voor Beste Acteur in een comedy- of musicalfilm: Colin Farrell, The Lobster; Ryan Gosling, La La Land; Hugh Grant, Florence Foster Jenkins; Jonah Hill, War Dogs en Ryan Reynolds, Deadpool. Bij de dramafilms zijn de heren genomineerden Casey Affleck, Manchester by the Sea; Joel Edgerton, Loving; Andrew Garfield, Hacksaw Ridge; Viggo Mortensen, Captain Fantastic en Denzel Washington, Fences.

Beste Actrice

Amy Adams, Arrival; Jessica Chastain, Miss Sloane; Isabelle Huppert, Elle; Ruth Negga, Loving en Natalie Portman, Jackie: In de categorie Beste Actrice in een dramafilm zijn niet de minste vrouwen genomineerd. Ook de categorie Comedy- en musical zit boordevol toppers: Annette Bening, 20th Century Women; Lily Collins, Rules Don’t Apply; Hailee Steinfeld, The Edge of Seventeen; Emma Stone, La La Land en Meryl Streep, Florence Foster Jenkins.

Series

Dan de series. The Crown, Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us en Westworld maken kans op de Golden Globe voor Beste Dramaserie. In de categorie beste Musical- of Comedyserie zijn dat Atlanta, Blackish, Mozart in the Jungle, Transparent en Veep. Onder de acteurs die voor hun rol in een tv-serie kansmaken op een Globe bevinden zich Nick Nolte, Anthony Anderson, Jeffrey Tambor, Rami Malek, Bob Odenkirk, Gael Garcia Bernal, Lieve Schreiber, Billy Bob Thornton, Matthew Rhys en Donald Glover. Bij de actrices zijn dit Caitriona Balfe, Claire Foy, Keri Russell, Winona Ryder, Evan Rachel Wood, Issa Rae, Gina Rodriguez, Tracee Ellis Ross, Sarah Jessica Parker, Julia Louis-Dreyfus en Rachel Bloom.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder