Dit zijn de 7 beste ‘volwassen’ superheldenfilms van de 21ste eeuw

Veronica Superguide logo
Dit zijn de 7 beste ‘volwassen’ superheldenfilms van de 21ste eeuw

Dit zijn de 7 beste ‘volwassen’ superheldenfilms van de 21ste eeuw

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met Deadpool 2 is het superheldengenre weer een ‘volwassen’ film rijker. An sich al redelijk uniek: Marvel is meestal huiverig om films met een zogeheten R-rating (17 jaar of ouder) te produceren, omdat de markt in Amerika daar kleiner voor is dan films voor 13 jaar of ouder. Toch duikt er af en toe eentje op. Hier de 7 beste 'R-Rated' superheldenfilms van de 21ste eeuw!

7. V for Vendetta

V for Vendetta, waarin een clubje fascistische tirannen Groot Britannië in de greep houdt, is een verdienstelijke actieknaller. Het stijlvolle geweld doet je het pretentieuze geneuzel van V bijna vergeten. 

6. WATCHMEN

Hoewel Watchmen niet bij iedereen in de smaak valt, geven wij ‘m toch het voordeel van de twijfel. Het enigszins gegronde verhaal, over een stel gepensioneerde superhelden, weet voldoende te boeien. 

5. DEADPOOL 2

Deadpool 2 is grotendeels een herhaling van zetten, maar weet te vermaken! Grof, gewelddadig, grappig en heerlijk kinderachtig: het is de perfecte film voor een brakke zondag. 

4. DREDD

Dredd is misschien geen klassieke held, maar ‘super’ genoeg om tot dit lijstje te behoren. Ondanks een simpele opzet - de gehelmde politieagent moet een flatgebouw uitkammen waar een drugsdealer zich schuilhoudt - is Dredd een mooi uitgewerkte actiefilm.

3. KICK-ASS

Een humoristische, gewelddadige en reflecterende hervertelling van de superheldmythe. Puber Dave besluit superheld te worden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Letterlijk. 

2. DEADPOOL

Na negen jaar zeuren aan het adres van 20th Century Fox, lukte het Ryan Reynolds om ‘zijn’ Deadpool te maken. De film is een ontzettend vermakelijke knipoog naar het superheldengenre. Om over de toprol van de Canadees maar niet te spreken.

1. LOGAN

Logan is zonder twijfel de beste ‘volwassen’ superheldenfilm in dit lijstje. De film verkiest persoonlijke relaties boven grootse CGI-gevechten. Het resultaat is een intieme, maar brute actiefilm met als kloppend hart Hugh Jackman, die een fenomenale Wolverine neerzet.

Lees verder