Dit zijn de 5 allermooiste films op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn de 5 allermooiste films op Netflix

Dit zijn de 5 allermooiste films op Netflix

|
|

Laatste update:

Hoewel een regisseur bij een film aan het roer staat, is het vaak de cameraman (of cinematographer, om maar met een duur woord te strooien) die uiteindelijk de artistieke stijl en compositie van de shots bepaald. Om deze vaak ondergewaardeerde professionals een hart onder de riem te steken, hebben wij de vijf mooiste films op Netflix voor je op een rij gezet.

5. BLACK SWAN

Matthew Libatique

Een samenkomst van geweldige kostuums, kleuren, belichting en camerawerk. Ook al doet het verhaal je niks, de film is waar genot om naar te kijken. Vooral de shots waarin de camera samen met ballerina Nina over het toneel zweeft zijn fantastisch. Libatique heeft ook titels als Requiem for a Dream, The Circle en Straight Outta Compton gefilmd. 

4. PRISONERS

Roger Deakins

Doe jezelf een lol en bezoek de IMDB-pagina van Roger Deakins eens. De Britse cameraman is verantwoordelijk voor tientallen filmische pareltjes. Zijn meest recente werk? Het briljante Blade Runner 2049, waarmee hij ongetwijfeld voor de 14 (!) keer een Oscarnominatie in de wacht sleept. Prisoners was zijn eerste samenwerking met Blade Runner-regisseur Denis Villeneuve en doet zeker niet onder aan het scifi-spektakel.

3. BEASTS OF NO NATION

Cary Fukunaga

De felle kleuren en mooie beelden van Beasts of No Nation staan in schril contrast met het compromisloze verhaal. Extra indrukwekkend: schrijver en regisseur Cary Fukunaga nam zelf het camerawerk voor zijn rekening. Het resultaat is een wonderschoon, maar bruut spektakel dat je nog lang bijblijft.

2. MUDBOUND

Rachel Morrison

Onthaald als één van de mooiste films van 2017. Morrison, die ook verantwoordelijk is voor films als Dope en Fruitvale station, begon haar carrière als cameravrouw bij realityserie The Hills. Bepaald geen filmisch hoogstandje, dus het is des te indrukwekkender dat ze inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest talentvolle cinematographers van het moment. 

1. NO COUNTRY FOR OLD MEN

Roger Deakins

Weer een pareltje van Deakins. Fenomenaal camerawerk is in dit geval een understatement. Ieder shot is een klein kunstwerkje en ieder detail is op vakkundige manier uitgewerkt tot een kloppende compositie. 

Lees verder