DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

Veronica Superguide logo
DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

On Demand-services: de beste uitvinding sinds voorgesneden brood. Toch gaat er vaak een dik jaar overheen voordat de nieuwste titels online worden gezet. Behalve bij Film1! De filmservice pakt tijdens hun Megaweekend namelijk uit met maar liefst vier gloednieuwe releases! Wij zetten ze op een rij.

Transformers: The Last Knight

23 februari, 20:30 uur

Elke keer als je denkt dat het onmogelijk nóg groter en verwoestender kan met de Transfor­mers films­, walsen de kolossale robots waar het allemaal om draait weer doodleuk over hun vorige avontuur heen. The Last Knight is het vijfde deel uit de succesreeks en met zijn budget van op de kop af 220 miljoen de duurste van het stel. En je kunt het wel aan regisseur Michael Bay overlaten om ervoor te zorgen dat je elke cent terug ziet op het scherm. Mark Wahlberg draaft voor de tweede keer op als uitvinder Cade Yeager, die samen met een kleine techneut, een professor en een Engelse aristocraat op zoek gaat naar een magische staf. De weledele heer wordt gespeeld door Anthony Hopkins: jawel, we hebben hier een echte Oscarwinnaar in een Transformers­ film! Hij weet onze helden te vertellen dat de Transformers al sinds de tijd van koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel rondstampen op aarde. Dat zorgt voor een hoop nieuwe inzichten, maar vooral veel spektakel natuurlijk.

Power Rangers

23 februari, 22:25 uur

Mensen met superkrachten in vermom­ ming: dat klinkt als een doorsnee super­ heldenverhaal. Maar wie zijn klassieken kent, weet dat de dappere daden van de Power Rangers dateren van ver voor de comic­hype: in 1993 zag het eerste seizoen van de tv­serie het levenslicht en zorgde ervoor dat een hele generatie hun ouders de oren van de kop zeurde om Power Rangers­poppen en ander plastic spul. De oorsprong ligt in Japan: daar kijken drommen mensen al sinds de jaren ‘70 naar de serie Super Sentai, waarin dubbelgangers van de kleurrijke helden het kwaad te lijf gaan. De actie­ scènes werden gerecycled voor de Power Rangers en aangevuld met scènes met Engels sprekende acteurs. De nieuwe film verenigt nostalgische gevoelens met de actie die je van een modern spektakel mag verwachten. Zo heb je dertigers te pakken én de tieners van nu. Lekker schmierend als schurken zien we onder meer Bryan Cranston en Elizabeth Banks.

A Dog's Purpose

24 februari, 20:30 uur

Ze zeggen dat katten negen levens hebben, maar als we deze film mogen geloven, reïncarneren ook honden zich helemaal suf. Het hoofdverhaal van A Dog’s Purpose begint met een knuffelige golden retriever met de naam Bailey, die al snel vrienden voor het leven wordt met het jochie Ethan. Eigenlijk voor langer dan het leven, want de geest van de vriendelijke viervoeter duikt na elk treurig einde weer op in een andere hond. Zo beleeft hij van alles als politiehond, houdt hij een jonge vrouw gezelschap en eindigt tenslotte als huisdier van een stel dat hem slecht behandelt. Maar, zo is de optimistische boodschap van de film: er is geen enkele manier om een hond eronder te krijgen. Om een beter beeld te krijgen wat er allemaal om zou kunnen gaan tussen die harige oortjes, maakt Josh Gad de gedachten van Bailey hoorbaar.

Baywatch

24 februari, 22:25 uur

In de jaren ‘90 was de tv­serie Baywatch een popcultuurfenomeen dat zijn weerga niet kende. Deze nieuwe film heeft de succesingrediënten gehouden, dus aan zonnig avontuur, strakke gasten en rond­ borstige vrouwen in rood badpak geen gebrek. Maar de tijd heeft natuurlijk niet stilgestaan en daarom is deze film een volbloed actiecomedy geworden. En wie kun je dan beter de hoofdrol geven dan de even grappige als berensterke Dwayne Johnson? De strandwacht die hij speelt krijgt veel te stellen met een nieuwe collega: een olympisch zwemkampioen die de fout in is gegaan met drank en drugs en daarom een taakstraf heeft gekregen. Die rol is Zac Efron op het (afgetrainde) lijf geschreven.

FILM1 MEGAWEEKEND

Wil jij deze films ook als eerste zien? Meld je aan via de website van het Film1 Megaweekend.

Lees verder