DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

|
|

Laatste update:

On Demand-services: de beste uitvinding sinds voorgesneden brood. Toch gaat er vaak een dik jaar overheen voordat de nieuwste titels online worden gezet. Behalve bij Film1! De zender pakt tijdens hun Megaweekend namelijk uit met maar liefst vier gloednieuwe releases! Wij zetten ze op een rij. 

Transformers: The Last Knight

23 februari, 20:30 uur

Elke keer als je denkt dat het onmogelijk nóg groter en verwoestender kan met de Transfor­mers­, walsen de kolossale robots waar het allemaal om draait weer doodleuk over hun vorige avontuur heen. The Last Knight is het vijfde deel uit de succesreeks en met zijn budget van op de kop af 220 miljoen de duurste van het stel. En je kunt het wel aan regisseur Michael Bay overlaten om ervoor te zorgen dat je elke cent terug ziet op het scherm. Mark Wahlberg draaft voor de tweede keer op als uitvinder Cade Yeager, die samen met een kleine techneut, een professor en een Engelse aristocraat op zoek gaat naar een magische staf. De weledele heer wordt gespeeld door Anthony Hopkins: jawel, we hebben hier een echte Oscarwinnaar in een Transformers­ lm! Hij weet onze helden te vertellen dat de Transformers al sinds de tijd van koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel rondstampen op aarde. Dat zorgt voor een hoop nieuwe inzichten, maar vooral veel spektakel natuurlijk.

Verwacht niet een met heroïne geïnjecteerde rollercoaster, maar een grappig, emotioneel en eerlijk portret van vier (ex-)verslaafden die allemaal ouder zijn geworden. De film is een feest van herkenning, maar verreweg van een remake. Na een afwezigheid van 20 jaar keert Renton terug naar thuishaven Edinburgh en de kijker reist met hem mee. De filmt voelt lekker vertrouwd en het is alsof je na lange tijd je goede vrienden weer terugziet.

Get Out

19 januari, 22:25 uur

Voor de eerste keer op bezoek gaan bij je schoonfamilie is al een zenuwslopende bedoeling. De donkere Chris (Daniel Kaluuya) krijgt het extra moeilijk wanneer de familie van zijn blanke vriendin Rose zich (op z’n aller- allerzachtst gezegd) eigenaardig gedraagt. Wanneer er een stel vrienden van de familie wordt uitgenodigd, loopt deze kleine get-together pas echt uit de hand.

Regisseur Jordan Peele werd bekend als komiek, maar laat met Get Out zien ook achter de camera over de nodige skills te beschikken. Hij verwerkte zijn eigen angsten in het scenario, heeft het nodige te zeggen over de maatschappij en racisme, maar laat ook je nekharen overeind staan. Het resultaat is een fantastisch debuut, dat terecht op nummer één staat in ons 'beste films van 2017'-lijstje.

Passengers

20 januari, 20:30 uur

Noem het gerust Titanic in de ruimte. In Passengers zijn Jennifer Lawrence en Chris Pratt onderdeel van een ruimtemissie die 5000 mensen vervoert naar een buitenaardse kolonie. Omdat het reisje 120 jaar duurt, ligt iedereen in een kunstmatige coma. Best vervelend dus wanneer het charmante duo ontdekt dat ze 90 jaar te vroeg wakker zijn geworden.

Regisseur Morten Tyldum stelt een aantal filosofische vragen over ons mens-zijn en hoe we daarmee omgaan. Klinkt allemaal ontzettend beladen, maar dat valt reuze mee. Naast een film die aanzet tot denken is Passengers gewoon een rete-vermakelijke ruimte-epos, die je prima kunt kijken op een brakke zondag.

The Circle

20 januari, 22:25 uur

Hoe ver ga jij voor je droombaan? Mae (Emma Watson) is bereid alles te doen om bij het machtige internetbedrijf The Circle hogerop te komen. Ze wordt door de excentrieke CEO Eamon Bailey gepusht mee te doen aan een bedenkelijk experiment dat de grenzen van privacy en ethiek zonder pardon het raam uitslingert.

Bestsellerschrijver Dave Eggers tackelt graag actuele onderwerpen op een creatieve manier. Tom Hanks is het daar klaarblijkelijk mee eens. Na A Hologram for a King draaft hij ook weer op voor deze thriller. Zijn rol is trouwens lekker ambivalent. Een welkome verrassing na de zoveelste aangename goedzak. Verder is de film vooral een waarschuwing over het verregaande gebruik van moderne technologie en de daaruit voortvloeiende inbreuk op privacy. Regisseur James Ponsoldt hijst het geheel in een vermakelijk jasje.

Film1 Megaweekend

Wil jij deze films ook als eerste zien? Meld je aan via de website van het Film1 Megaweekend.

DIT ZIJN DE 4 BESTE FILMPREMIÈRES TIJDENS HET FILM1 MEGAWEEKEND

Lees verder