RTL Boulevard studio desk

Veronica Superguide logo
RTL Boulevard studio desk

‘Dit najaar ook RTL Boulevard in het weekend op tv’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er gaan geruchten ronde dat RTL Boulevard vanaf het najaar ook in het weekend op de buis te zien is.

Weekenduitzendingen

Dat schrijft het AD. “Het is een vurige wens van zowel de zender als de makers van de dagelijkse entertainmentrubriek." In Hilversum wordt er hard gewerkt om de eerste weekenduitzending in september of oktober te realiseren, heeft het AD vernomen via bronnen.

Meer live en on demand

Volgens het AD komt de ambitie om zeven dagen per week live uit te zenden door de groeiende populariteit van het ‘on demand’ kijken (zoals via Netflix en YouTube), dat de voorkeur heeft boven het traditioneel tv-kijken. 

“Zenders leggen daarom meer de focus op ‘urgente programmering’, dus meer live, meer op de actualiteit en meer tv-evenementen als The Voice of Holland en sportwedstrijden (want ‘die ervaar je liever met z'n allen tegelijk’)”. Volgens het AD zou daarom ook worden nagedacht over meer uitzendingen van de talkshow RTL Late Night.

Metamorfose

Bovendien zou de zender hiermee meer kijkers willen vasthouden om ook de rest van de avond bij RTL te blijven en zo te concurreren met andere zenders en programma’s. 

Sinds de make-over van RTL Boulevard heeft het programma in ieder geval al betere kijkcijfers dan tevoren, meldt het AD. Het programma kreeg nieuwe gezichten nadat presentator Albert Verlinde ermee stopte, zoals Humberto Tan’s voormalige sidekick Luuk Ikink en Ruben Nicolai. Ook kreeg het programma een nieuw decor.

De zender RTL heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

Lees verder