Chadwick Boseman als Black Panther

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chadwick Boseman als Black Panther
Marvel

Dit is waarom Marvel geen nieuwe Black Panther-acteur wilde

|
|

Laatste update:

Marvel vond het nog te vroeg om de rol van de overleden acteur Chadwick Boseman aan een nieuwe acteur te geven in de nieuwe Black Panther-film Wakanda Forever, zo onthult Marvel Studios-opperbaas Kevin Feige aan het tijdschrift Empire.

Chadwick speelde de hoofdrol T'Challa in Black Panther uit 2018 én zat in films als Avengers: Endgame en Infinity War. De acteur overleed in augustus 2020 aan de gevolgen van darmkanker.

De troonopvolger

Het vervolg Black Panther: Wakanda Forever (check hier de eerste beelden) komt in november uit. In die film is het personage van Chadwick ook overleden. Wakanda Forever gaat grotendeels over de gevolgen van zijn dood op het koninkrijk en het vinden van een nieuwe krijger die in het vibranium-panterpak mag kruipen. 

'De echte wereld'

Kevin zegt tegen Empire dat Marvel een reflectie moet zijn van de echte wereld - waar mensen niet uit de dood opstaan alsof het niets is, zoals in veel superheldencomics. "Onze personages en verhalen zijn bijzonder en fantasierijk, maar alles wat we doen heeft een herkenbaar en menselijk aspect", aldus Feige. Volgens de studiobaas is de wereld nog steeds het overlijden van Chadwick aan het verwerken en heeft regisseur Ryan Coogler dat in de film verwerkt.

Black Panther kreeg lovende recensies. De film werd ook gezien als een énorm cultureel fenomeen, omdat het een bijna volledig zwarte cast en crew had.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder