Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Selma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Selma

Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Selma

|
|

Laatste update:

Het nummer Glory werd bekroond met een Oscar en Selma zelf werd genomineerd voor de Beste Film van het jaar. Reden genoeg om dit pareltje vanavond te kijken toch? Je ziet hem om 23.20 op NPO2

Selma

In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in Alabama diverse protesten los. De zwarte bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van Annie Lee Cooper. Het explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Onder leiding van Martin Luther King, Jr.  ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. 

Cast en recensie

Met David Oyelowo in de rol van Martin Luther King, Jr., vergezeld door Giovanni Ribisi, Tim Roth, Cuba Gooding Jr., Oprah Winfrey en Tom Wilkinson heeft Selma een indrukwekkende cast te pakken. Regisseur Ava DuVernay kiest er bewust voor om niet het hele leven van een groot man te belichamen, maar slechts de mars vanuit Selma uit te lichten. Zo krijgt de film veel meer kracht. Helaas zijn de indrukwekkende speeches eruit gelaten, omdat deze door een rechtenkwestie niet gebruikt mochten worden. Selma krijgt van Veronica Magazine vier sterren. 

Lees verder