Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Garden State

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Garden State

Dit is de latenight TV-tip van vandaag: Garden State

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ken je dr. John Dorian uit Scrubs nog? De acteur Zach Braff die JD speelde debuteerde als regisseur met deze prachtige film Garden State. Vanavond om 00:25 op NPO3.

Andrew Largeman (Zach Braff) keert na negen jaar terug naar zijn geboortedorp in de Garden State (New Jersey), nadat hij van zijn dominante vader Gideon (Ian Holm) heeft gehoord dat zijn moeder is overleden.

Hij wordt weer opgenomen in de wereld die hij al lang achter had gelaten en hem depressief maakte. Na lange tijd als zombie te hebben geleefd door antidepressiva stopt hij hiermee. Dit omdat hij Samantha (Natalie Portman) ontmoet en zij een natuurlijker middel tegen zijn somberheid vormt.

Cast en recensie

Braff is constant onder invloed van medicijnen. Als zijn moeder sterft, laat hij de pillen staan. Hij heeft zijn dominante vader Holm al negen jaar niet bezocht. Als Braff terugkeert naar zijn geboorteplaats, ontmoet hij de prettig gestoorde Portman, die geen genoegen neemt met haar status als tweederangs vriendinnetje. 

Saarsgaard en Portman zijn perfecte tegenspelers in dit gevoelige portret van gewone mensen die hun draai in het leven proberen te vinden. Garden State krijgt 4 van de 5 sterren in Veronica Magazine.

Met Zach Braff, Natalie Portman, Ian Holm, Peter Sarsgaard en een klein rolletje van Jim Parsons (The Big Bang Theory). Garden State zie je vanavond om 00:25 op NPO3.

Lees verder