Dit is de latenight TV-tip van vandaag: De Punt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight TV-tip van vandaag: De Punt

Dit is de latenight TV-tip van vandaag: De Punt

|
|

Laatste update:

In 1977 werd bij het Drentse De Punt een trein gekaapt door negen jonge Molukkers. Dertig jaar later gaan vijf betrokkenen de confrontatie met elkaar aan.

De Punt

Deze film over de treinkaping bij De Punt vormt een fraai tweeluik met de telefilm Wijster uit 2008. De kaping hield miljoenen Nederlanders wekenlang in zijn greep. In de vroege ochtend van 11 juni werd de kaping met geweld beëindigd. Zes kapers en twee passagiers kwamen daarbij om het leven. Dertig jaar na de kaping worden diverse betrokkenen benaderd om mee te werken aan een Rondom 10-achtig praatprogramma.

Centraal staat Noor, de vrouwelijke treinkaper die de eerste vrouwelijke terrorist van Nederland werd. Iedereen heeft andere herinneringen aan haar: haar vader Tjak, haar vriend Koen, gijzelaar Yvonne en soldaat Nico.

Cast en recensie

De rollen in De Punt worden vertolkt door Terence Schreurs, Gerson Oratmangoen, Martin Schwab, Anis de Jong, Sophie van Oers, Marie-Louise Stheins, Joost Bolt en Bart Klever. Regisseur Hanro Smitsman maakte eerder films als Skin, Schemer en Raak.

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Heden en verleden worden door scenarioschrijvers Carel Donck en Sylvia Pessireron vernuftig aan elkaar gesmeed. De beelden uit 1977 zien er sfeervol en authentiek uit." Drie sterren, vanavond om 22:45 uur op NPO 3!

Lees verder