Dit is de Latenight-tip van vandaag: Train to Busan

Veronica Superguide logo
Dit is de Latenight-tip van vandaag: Train to Busan

Dit is de Latenight-tip van vandaag: Train to Busan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vandaag de dag nog iets origineels en vernieuwends doen met een zombiefilm: dat is een hele prestatie. Deze explosieve aanslag op je zenuwen flikt het. Je ziet Train to Busan om 23.55 uur op NPO3.

Train to Busan

Doordat hij altijd druk is met zijn werk, heeft de gescheiden zakenman Seok-woo nooit tijd voor zijn dochter Su-an. Daarom besluit zij om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om naar haar moeder te gaan. Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Precies op het moment dat de trein vertrekt, breekt een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is. Zullen Seok-woo en Su-an het overleven?

Recensie

Net als een zombie-virus Zuid-Korea in chaos stort, vertrekt er vanuit Seoel een trein naar Busan, waarin de passagiers ook in rap tempo ten prooi vallen aan deze plaag. Een klein groepje mensen vecht om de razende monsters voor te blijven, maar dat is bijna onmogelijk. Ook omdat een stel andere overlevenden ze tegenwerkt. De energie en creativiteit dendert door dit spektakel, dat je geen seconde rust geeft zodra de pleuris eenmaal uitbreekt.
Veronica Magazine geeft Train to Busan maar liefst vijf sterren. Je ziet de trailer in bovenstaande video.

Lees verder