Dit is de Latenight-tip van vandaag: seizoensfinale Homeland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Latenight-tip van vandaag: seizoensfinale Homeland

Dit is de Latenight-tip van vandaag: seizoensfinale Homeland

|
|

Laatste update:

Fans van Homeland zitten op het puntje van hun stoel vanavond. Op NPO3 is om 22.00 uur de finale van het zesde seizoen te zien. Daarin ontvouwt het complot rondom aankomend president Elizabeth Keane zich op een manier die niemand had voorzien.

Heldendaad

Er is iemand die haar wil vermoorden. Terwijl Carrie haar probeert te beschermen, is het juist Peter Quinn die de held is. Maanden later leeft men in een veranderd land: welke rol kan de nieuwe president spelen in zulke onzekere tijden?

Knipoog

America first is de titel van dit seizoensslot van Homeland en een knipoog naar de slogan die de huidige Amerikaanse president Donald Trump gebruikte in zijn inauguratiespeech. De schrijvers dachten dat Hillary Clinton de verkiezingen zou winnen en schreven het zesde seizoen over een vrouwelijke presidente die worstelde met de gevolgen van een aanslag in New York. Nu Trump in het Witte Huis zit, is deze titel alsnog een mooie verwijzing naar het huidige presidentschap.

Niet het einde

Balen dat seizoen zes vanavond ten einde komt? Wees niet getreurd. Homeland krijgt nog zeker twee seizoenen die in 2018 en 2019 op tv zullen verschijnen. Bekijk de promo van de seizoensfinale in bovenstaande video. 

Lees verder