Dit is de Latenight-tip van vandaag: 'Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde'

Veronica Superguide logo
Dit is de Latenight-tip van vandaag: 'Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde'

Dit is de Latenight-tip van vandaag: 'Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heb je nog geen zin in je bed en ben je toe aan wat spanning en sensatie? Om 23.00 uur kun je uitgebreid gaan zitten voor het 2e deel van het ongelooflijk spannende Millennium-drieluik: De vrouw die met vuur speelde.

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. 

Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. 

Recensie & cast

De sfeer is in dit tweede deel minder intens, omdat een pakkend moordmysterie ontbreekt. Gelukkig blijft de kwaliteit onverminderd hoog, met name door het acteerwerk van Michael Nyqvist en de spetterende Noomi Rapace.
Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde zie je vanavond om 23.00 uur op NPO3. Bekijk de trailer in onderstaande video:

Lees verder