Dit is de latenight-tip van vandaag: Hobo with a Shotgun

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Hobo with a Shotgun

Dit is de latenight-tip van vandaag: Hobo with a Shotgun

|
|

Laatste update:

Ben je fan van films als Planet Terror en Machete, oftewel: kun je wel tegen een stootje? Zap dan straks naar de waanzinnig gore horrorcomedy Hobo with a Shotgun!

Zwerver

In Hobo with a Shotgun arriveert een oude zwerver in Hope Town. Dit verlopen stadje wordt geterroriseerd door de gewelddadige nachtclubeigenaar Drake en zijn twee sadistische zonen. De hobo is getuige van het extreme geweld van Drake, maar hij hoeft op weinig steun te rekenen van de corrupte politie. Daarop besluit de zwerver het recht in eigen hand te nemen: met het geld dat hij heeft gespaard om een tuiniersbedrijfje te beginnen koopt hij geen grasmaaier, maar een shotgun!

Zwartgallig

Laten we er niet omheen draaien: Hobo with a Shotgun is een van de gewelddadigste films van deze eeuw. Het geweld is extreem bloederig en sadistisch, maar altijd geserveerd met een dikke knipoog. Alsof je zitten kijken naar een live-action versie van Itchy and Scratchy. Naast de zwartgallige humor, is de film ook een aanrader vanwege de sterke rol van de Nederlandse topacteur Rutger Hauer, die zijn rol als ‘zwerver met een shotgun’ met zichtbaar plezier speelt!

Hobo with a Shotgun begint om 23.30 op RTL 7.

Lees verder