Dit is de latenight-tip van vandaag: Harsh Times

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Harsh Times

Dit is de latenight-tip van vandaag: Harsh Times

|
|

Laatste update:

Ruig drama van de schrijver van Suicide Squad en The Fast and the Furious met Christian Bale, over twee vrienden uit South Central die zichzelf steeds dieper in de nesten werken.

Gewelddadige dromen

Sinds Jim Davis (Christian Bale) terug is uit de Golfoorlog, heeft hij zijn leven niet op de rails kunnen krijgen. Hij wordt nog altijd geteisterd door de gruwelijke dingen die hij heeft meegemaakt. Jim hoopt op een baan bij de politie van Los Angeles, zodat hij kan trouwen met zijn Mexicaanse vriendin Marta. 

Tot die tijd, hangt hij rond in de straten van South Central met zijn beste vriend Mike (Freddy Rodriguez), die ook zonder werk zit. De twee vervallen in kleine criminaliteit en komen overal in de problemen terecht. Ze dromen van een betere toekomst, maar zakken ondertussen steeds dieper weg in de moeilijkheden, die steeds gewelddadiger worden.

Recensie

Bale is een voormalig militair en agent die steeds vaker zijn geld verdient met louche dealtjes. Zijn beste vriend Rodríguez, een jonge advocaat, zit ook zonder werk en Bale lijkt aanleg te hebben voor psychopatisch gedrag. Hij trekt Rodríguez langzaam mee in zijn criminele bestaan. Als Bale steeds meer geweld gaat gebruiken, wil Rodríguez van het criminele pad af, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Bale leeft zich goed uit met dit expressieve personage en hij draagt de film.

Je ziet Harsh Times vanavond om 22:00 op RTL 7.

Lees verder