Dit is de latenight-tip van vandaag: Gothika

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Gothika

Dit is de latenight-tip van vandaag: Gothika

|
|

Laatste update:

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren.

Black out

Op weg naar huis rijdt psychiater Miranda Grey (Halle Berry) bijna een meisje plat. Drie dagen later wordt Miranda wakker in de inrichting waar ze werkt, maar wel aan de andere kant van het glas in de Woodward inrichting. Ze heeft haar man beestachtig afgeslacht, maar ze herinnert zich niets van de gruwelnacht. 

Gekkenhuis

Op steun van haar collega’s, waaronder Peter Graham (Robert Downey Jr.), hoeft Miranda niet te rekenen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, krijgt ze bezoek van een pisnijdige geest en wordt de duistere wereld van psychiatrisch patiënt Chloe (Penélope Cruz) haar toevluchtsoord.

Recensie

In een gevangenis waar gestoorde criminelen onderzocht worden belandt de briljante psychiater Berry na een psychose aan de andere kant van het hek. Ze heeft haar man aan stukken gehakt. Zeggen ze. Zelf weet ze er niets meer van, maar ze ziet wel overal geesten. Is ze gek, haalt iemand nare truukjes uit met haar of is er sprake van bovennatuurlijke verschijnselen? Oorverdovende muziek, donkere ruimtes, plotselinge verschijningen... Die clichés werken hier best aardig.

Lees verder