Dit is de latenight-tip van vandaag: Falling Down

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Falling Down

Dit is de latenight-tip van vandaag: Falling Down

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is de warmste dag van het jaar, je bent je baan kwijt en staat dan ook nog eens in de file terwijl je op weg bent naar de verjaardag van je dochter bij je ex-vrouw thuis. Het is, kortom, niet de dag van William 'D-FENS' Foster (Michael Douglas).

Wraakengel

Hij besluit het heft in eigen handen te nemen, stapt uit zijn auto, ontspoort langzaam maar zeker volledig, en laat een spoor van vernedering, wanhoop en bloedvergieten achter zich. De introverte en bijna gepensioneerde agent Prendergast (Robert Duvall) zal D-FENS moeten stoppen, voordat er nog meer tragische gebeurtenissen plaatsvinden.

Cast en recensie

Volkomen uitgeput door de sleur van het leven slaan bij Douglas alle stoppen door. Hij begint een steeds gewelddadiger wordende tocht door Los Angeles, waarbij hij geconfronteerd wordt met de waanzin van de grote stad en zijn inwoners. Politieman Duvall staat op het punt met pensioen te gaan, maar ziet het als zijn laatste taak om Douglas een halt toe te roepen. Douglas en Duvall zijn in topvorm in dit sociaal-kritische drama, dat een vlijmscherp beeld geeft van de op hol geslagen samenleving.

Je ziet Falling Down vanavond om 21:40 op SBS9.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in! 

Lees verder