Dit is de latenight-tip van vandaag: Drag Me to Hell

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Drag Me to Hell

Dit is de latenight-tip van vandaag: Drag Me to Hell

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Topregisseur Sam Raimi (Spider-Man trilogie, Evil Dead films) keert terug naar het horrorgenre met een fantastisch verhaal over een jonge vrouw die wanhopig op zoek gaat naar een manier om een duivelse vloek op te heffen.

Vervloekt

Als de oude mevrouw Ganush (Lorna Raver) voor de derde keer om uitstel van betaling voor haar hypotheek komt vragen, besluit bankmedewerker Christine (Alison Lohman) uit carrière-technische overwegingen haar dat niet te geven. Horror-oma Ganush is niet van plan zich daarbij neer te leggen en spreekt een vloek uit over Christine die haar leven tot een hel zal maken. Opgejaagd door demonen en onbegrepen door haar vriend Clay Dalton (Justin Long), vlucht ze naar een waarzegger. Die helpt haar met een krankzinnig plan om de vloek op te heffen.

Recensie

Raimi weet hoe je moet scoren op het witte doek. Jaren geleden leverde hij met de Evil Dead-reeks een uitzinnige mix van horror en humor af, en Drag Me to Hell is van hetzelfde laken een pak, alleen met een veel groter budget. Lohman is perfect als een ambitieuze bankbediende die ondanks haar lieve karakter geen stap vooruitkomt. Wanneer ze in een vlaag van assertiviteit een oude vrouw een lening weigert, die daardoor uit huis wordt gezet, breekt de hel los. Letterlijk!

Drag me to Hell zie je vanavond om 00.00 op Veronica.

Lees verder