Dit is de Latenight-tip van vandaag: Debat Clinton-Trump Live

Veronica Superguide logo
Dit is de Latenight-tip van vandaag: Debat Clinton-Trump Live

Dit is de Latenight-tip van vandaag: Debat Clinton-Trump Live

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Onze dagelijkse latenight-tip is vandaag stiekem een 'midnight-tip': vanaf 03.00 uur vannacht zendt de NOS het tweede verkiezingsdebat tussen presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton live uit. De discussies worden steeds spannender, aangezien de verkiezingen nog slechts exact een maand weg zijn - 8 november is het D-Day.

Spannend voor Trump

Het eerste debat, twee weken geleden, werd gewonnen door Hillary. Volgens USA-correspondent Erik Mouthaan is het nu van het grootste belang voor Trump dat het goed gaat, zo legt hij uit aan RTL Nieuws. "Het is een zogeheten Town Hall meeting. Zwevende kiezers kunnen daar vragen stellen aan de kandidaten. Je hebt dus te maken met echte kiezers. Dan kun je niet wegkomen door geen antwoord op de vraag te geven."

Vuile streken

Mouthaan verwacht dat Trump tijdens het debat nog wel iets gaat uithalen, zegt hij. "In zijn excuses voor de vrouwonvriendelijke opmerkingen zei hij al dat Bill Clinton op de golfbaan veel ergere dingen tegen hem had gezegd over vrouwen. En als je afgaat op de tweets van Trump dan lijkt het erop dat hij het vanavond gaat hebben over Bill Clinton en zijn overspel, en Hillary’s aanvallende gedrag richting vrouwen met wie Bill affaires head gehad of die hem beschuldigden van misbruik."

Geniet jij morgen van een extra dagje weekend? Ga er vannacht dan maar eens goed voor zitten. Het debat zie je om 03.00 uur live op NPO1. 

Het afgelopen eerste debat (met name de opmerkelijke, bijna hilarische uitspattingen van Donald Trump) is in RTL Late Night uitvoerig besproken door kenners Michiel Vos en Rick Nieman. Bekijk het fragment in onderstaande video:

Lees verder