Dit is de latenight-tip van vandaag: Captain America: The Winter Soldier

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Captain America: The Winter Soldier

Dit is de latenight-tip van vandaag: Captain America: The Winter Soldier

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de sequel van The First Avenger slaat Captain America (Chris Evans) de handen ineen met Black Widow (Scarlett Johansson) in de strijd tegen zijn grootste vijand: The Winter Soldier.

Cap in hedendaagse New York

Na de grote gebeurtenissen in New York met The Avengers, zien we hoe Steve Rogers, aka Captain America, een rustig leventje leidt in Washington D.C. Hij probeert zich aan te passen aan het moderne leven. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web vol levensgevaarlijke intriges waardoor de wereld in gevaar loopt. 

Geheimzinnige huurmoordenaar

Hij gaat samen met the Black Widow de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Ze komen tegenover professionele huurmoordenaars te staan die op hen zijn afgestuurd om ze te stoppen. Wanneer het hele complot duidelijk wordt, sluit ook The Falcon zich aan bij het duo. Maar al snel ontdekken ze dat ze tegenover een gevaarlijke vijand staan: The Winter Soldier.

Recensie

Deze productie laat veel duidelijker dan Captain America's eerdere films zien uit welk hout deze sterke superheld gesneden is. Hij is geen brave vaandelzwaaier, maar een radicale vriend van het volk die een broertje dood heeft aan big brother. Dat wordt meer dan duidelijk als blijkt dat de geheime organisatie, die hem van klussen voorziet, niet zuiver op de graat is. Wat volgt is de grimmigste film die Marvel tot dan toe heeft gemaakt en een dijk van een actiekraker.

Zin in deze vette Marvelfilm? Je ziet Captain America: The Winter Soldier om 23:30 op BBC One.

Lees verder