Dit is de latenight-tip van vandaag: Black Out

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vandaag: Black Out

Dit is de latenight-tip van vandaag: Black Out

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de komische misdaadthriller Black Out wordt Jos (Raymond Thiry) wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. Eén probleempje: hij weet helemaal niks meer.

Black Out

Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het hem om te voldoen aan het ultimatum en op tijd te zijn voor zijn eigen huwelijk?

Recensie

Geen kwaad woord over de Nederlandse film, maar vlotte, hippe, spitsvondige misdaadfilms maken? Dat kunnen ze hier niet. Dat dachten we tenminste voordat we Black Out zagen. Hierin wordt een voormalig beroepscrimineel (Raymond Thiry) wakker naast een pistool en een lijk. Hij heeft geen idee hoe hij in deze penibele situatie beland is, maar de barrage aan tuig die hij op zijn dak krijgt, maakt duidelijk dat het iets te maken heeft met een lading gestolen cocaïne. 

Regisseur en medeschrijver Arne Toonen (Dik Trom) heeft duidelijk goed naar het werk van Quentin Tarantino en Guy Ritchie gekeken: de dialogen zijn even bits als hilarisch, de wendingen scherp en de personages heerlijk grotesk. De grootste scènestelers zijn Bas Keijzer als olijke dommekracht en Alex van Warmerdam als cynische agent.

Black Out zie je vanavond om 23:45 op NPO 3.

Lees verder