Dit is de latenight-tip van vanavond: The Silence of the Lambs

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vanavond: The Silence of the Lambs

Dit is de latenight-tip van vanavond: The Silence of the Lambs

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De FBI schakelt de jonge studente Clarice Starling in om een seriemoordenaar te vinden. Hiervoor heeft ze de hulp nodig van voormalig psychiater Dr. Hannibal Lecter, die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal, omdat hij zijn slachtoffers letterlijk 'rauw lust'.

The Silence of the Lambs

FBI-agent Jack Crawford (Scott Glenn) maakt al verschillende maanden jacht op 'Buffalo Bill', een seriemoordenaar die het gemunt heeft op grote jonge vrouwen. Al z'n slachtoffers zijn uitgehongerd en gevild teruggevonden in een rivier, waardoor de sporen gewist zijn. Omdat 'Buffalo Bill' niet volgens een bepaald patroon werkt, is het onmogelijk zijn volgende zet in te schatten, laat staan hem op te sporen. Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) is de enige die het onderzoek in een stroomversnelling kan brengen. 

Tot voor enkele jaren was hij een gerespecteerd psychiater, maar toen sloeg de waanzin toe. Hij begon te moorden en kreeg een kick bij het verslinden van zijn slachtoffers. Onder het mom van een karakterschets van de seriemoordenaar te maken stuurt Jack Crawford zijn pupil Clarice Starling (Jodie Foster) naar de gesloten gevangenis, waar 'Hannibal de kannibaal' al acht jaar verblijft...

Recensie

Deze meesterlijke horrorfilm naar het boek van Thomas Harris werd bekroond met de vijf belangrijkste Oscars: film, regie, actrice, acteur en scenario. Vooral Hopkins is onvergetelijk als Hannibal Lecter, de psychopaat die FBI-agente Foster vanuit zijn cel op huiveringwekkende manier assisteert bij het opsporen van een seriemoordenaar. De film werd een dikke hit, ondanks de nare sfeer, enkele gruwelijke scènes en het gecompliceerde verhaal. 

The Silence of the Lambs krijgt van Veronica daarom 5/5 sterren. Je ziet 'm vanavond om 22:00 op Veronica.

Lees verder