Dit is de latenight-tip van vanavond: Samuel in the Clouds

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vanavond: Samuel in the Clouds

Dit is de latenight-tip van vanavond: Samuel in the Clouds

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Documentaires over klimaatverandering slaan je vaak om de oren met droge wetenschappers en dreigende statistieken. De docu Samuel in the Clouds kiest een andere insteek en komt des te harder aan.

Verontrustend

Documentaires als An Unconvenient Truth en Leonardo DiCaprios Before the Flood waarschuwden al voor de gevaren van klimaatverandering. Statistieken, grafieken en deskundigen moesten ons ervan overtuigen dat we niet op deze voet door kunnen gaan. Behoorlijk verontrustend, maar ook een beetje ‘ver van ons bed’.

Skilift

De documentaire Samuel in the Clouds pakt het anders aan. In deze documentaire wordt skiliftbediende gevolgd. Hij verdiende zijn brood in een deel van het Andes-gebergte dat ooit een populair wintersportgebied was. Door de opwarming van de aarde is de sneeuw echter verdwenen, en ook de wintersporters. Toch gaat hij nog een paar keer per week naar de meer dan 5000 meter hoge bergtop in de hoop op betere tijden.

Samuel in the Clouds is een mooi, persoonlijk verhaal geworden over hoe het dagelijkse leven van veel mensen al wordt beïnvloed door klimaatverandering. Tel daarbij de adembenemende uitzichten over het Andes-gebergte op en je hebt een documentaire die de vier sterren van Veronica dubbel en dwars waard is!

Samuel in the Clouds is om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Lees verder