Dit is de latenight-tip van vanavond: Pitch Black

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vanavond: Pitch Black

Dit is de latenight-tip van vanavond: Pitch Black

|
|

Laatste update:

Als een ruimteschip een noodlanding maakt op een onbekende planeet, geeft dit een levensgevaarlijke crimineel een ontsnappingsmogelijkheid in de sciencefiction horror Pitch Black.

Lost in space

Aan boord van het ruimteschip Gratzner bevinden zich veertig passagiers en een flinke lading. Alle inzittenden zijn tijdens de jaren durende reis in een diepe slaap. Dan, waarschijnlijk door de inslag van een meteoriet, ontstaat er rompschade aan het schip. De bemanning en passagiers worden automatisch wakker gemaakt voor een noodlanding. Daarbij ontsnapt de gevangene Richard Riddick (Vin Diesel), een gevreesde moordenaar. Kort daarna verdwijnen leden van de bemanning. 

Recensie

Diesel heeft de interessantste rol, als crimineel die ondanks zijn visuele handicap levensgevaarlijk is. De bemanning en passagiers van een neergestort ruimteschip moeten hun lot in zijn handen leggen, omdat hij hun enige hoop is aan vraatzuchtige monsters te ontkomen. Hij kan namelijk in het donker de op de loer liggende beesten spotten. Regisseur Twohy weet het lage budget tot de laatste druppel uit te persen, waarbij het merendeel van het geld in de monsters is gaan zitten. Pitch Black krijgt vier van de vijf sterren van Veronica Magazine.

Pitch Black zie je vanavond om 23:05 op Veronica.

Lees verder