Dit is de latenight-tip van vanavond: Interview with the Vampire

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vanavond: Interview with the Vampire

Dit is de latenight-tip van vanavond: Interview with the Vampire

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een vampier, gespeeld door Brad Pitt, vertelt zijn epische levensverhaal vol liefde, verraad, eenzaamheid en honger.

Verloren ziel

De film, gebaseerd op de The Vampire Chronicles-boekenreeks van Anne Rice, vertelt het verhaal van plantagehouder Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt). Nog geen jaar na het overlijden van zijn vrouw is hij al zijn levenslust kwijt. Een vampier genaamd Lestat de Lioncourt (Tom Cruise) is geïnteresseerd in Louis en biedt hem aan om ook vampier te worden. Louis accepteert zijn aanbod en leert van Lestat wat het inhoudt een vampier te zijn.

Cast en recensie

Naast Pitt en Cruise spelen ook Antonio Banderas, Stephen Rea, Christian Slater en de piepjonge Kirsten Dunst een rol. De verfilming van de gothic horror roman werd genomineerd voor twee Oscars: één voor Beste Art Direction en één voor Beste Muziek.

Schrijfster Anne Rice bood Cruise haar excuses aan nadat ze hem had afgemaakt als rampzalige vertolker van haar creatie. Cruise is inderdaad verrassend gecast als wrede vampier en laat zien dat hij meer kan dan mooie zijn. Helaas waaiert het verhaal alle kanten op, en daar helpt zelfs de prachtige aankleding niet tegen. De eigenlijke hoofdpersoon is Pitt, een vampier met gewetensproblemen, die zijn levensverhaal aan interviewer Slater opbiecht.

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles zie je vanavond om 23:10 op SBS9.

Lees verder